Gevulde paprika
Recipe by Dokter Tamara
Personen
2
personenVoorbereiding
20
minutesKooktijd
25
minutesIngrediënten
2 2 rode paprika’s
3 3 el olijfolie
1 1 kleine ui of ½ ui gesnipperd
200 gr 200 witte champignons in stukjes of plakjes gesneden
1 1 teentje knoflook geperst
265 gr 265 uitgelekt zwarte bonen (1 pot van 400 gr) of verse zwarte bonen
Versgemalen peper
200 gr 200 verse spinazie
40 gr 40 geraspte Parmezaanse kaas/ mozzarella (optioneel)
50 gr 50 ongezouten cashewnoten gestampt
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s met de open kant naar boven en besprenkel ze met ongeveer 1 eetlepel olijfolie.
- Bak deze 5 minuutjes in de oven.
- Fruit de ui en champignons in een verhitte hapjespan met olijfolie. Zet het vuur niet te hoog, anders kan de ui, en later de knoflook te donker en bitter worden.
- Voeg na ongeveer 3 minuten de geperste knoflook toe en roerbak alles samen.
- Voeg de zwarte bonen toe en roerbak voor 1 minuut.
- Breng op smaak met peper naar wens.
- Voeg hierna de spinazie toe en laat deze slinken.
- Vul de paprika’s met het mengsel en bestrooi met kaas en de gestampte cashewnoten.
- Bak 15 – 20 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories597
- % Daily Value *
- Total Fat
33.4g
51%
- Total Carbohydrate
35.7g
12%
- Dietary Fiber 15.6g 60%
- Protein 30.2g 60%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.