Gevulde paprika

Gevulde paprika

Recipe by Dokter Tamara
4.0 from 4 votes
Personen

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 2 2 rode paprika’s

  • 3 3 el olijfolie

  • 1 1 kleine ui of ½ ui gesnipperd

  • 200 gr 200 witte champignons in stukjes of plakjes gesneden

  • 1 1 teentje knoflook geperst

  • 265 gr 265 uitgelekt zwarte bonen (1 pot van 400 gr) of verse zwarte bonen

  • Versgemalen peper

  • 200 gr 200 verse spinazie

  • 40 gr 40 geraspte Parmezaanse kaas/ mozzarella (optioneel)

  • 50 gr 50 ongezouten cashewnoten gestampt

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s met de open kant naar boven en besprenkel ze met ongeveer 1 eetlepel olijfolie.
  • Bak deze 5 minuutjes in de oven.
  • Fruit de ui en champignons in een verhitte hapjespan met olijfolie. Zet het vuur niet te hoog, anders kan de ui, en later de knoflook te donker en bitter worden.
  • Voeg na ongeveer 3 minuten de geperste knoflook toe en roerbak alles samen.
  • Voeg de zwarte bonen toe en roerbak voor 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper naar wens.
  • Voeg hierna de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Vul de paprika’s met het mengsel en bestrooi met kaas en de gestampte cashewnoten.
  • Bak 15 – 20 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories597
  • % Daily Value *
  • Total Fat 33.4g 51%
    • Total Carbohydrate 35.7g 12%
      • Dietary Fiber 15.6g 60%
    • Protein 30.2g 60%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer diner recepten