Gevulde paprika’s

Vegetarische gevulde paprika’s op basis van rijst en bonen, afgetopt met cherrytomaten en verse peterselie. Probeer het nu! Wil je meer goedkope en zomerse recepten? Download nu het e-book ‘Betaalbare zomerse recepten’ via https://www.online-leefstijlprogramma.nl/f/betaalbarezomerserecepten

Gevulde paprika’s

0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

25

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr zilvervliesrijst (ongekookt)

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 rode paprika’s

  • 1 el olijfolie

  • 115 gr zwarte bonen

  • 100 gr cherrytomaten

  • 1 tl komijnpoeder

  • Handvol verse koriander

  • Dressing
  • 1 el olijfolie

  • 1 el azijn

  • 1 el verse koriander

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s over de lengte door de helft en verwijder de zaadjes.
  • Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met de olijfolie.
  • Voeg vervolgens de komijnpoeder en zwarte bonen toe en bak even mee.
  • Meng daarna de rijst samen met het bonenmengsel en vul de halve paprika’s ermee.
  • Bak de gevulde paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C.
  • Maak vervolgens de dressing door de olijfolie, azijn en verse koriander met elkaar te mengen.
  • Serveer de gevulde paprika’s met de dressing, gehalveerde cherrytomaatjes en garneer met verse koriander.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën300
  • % per dag *
  • Totaal vet 16g 25%
    • Totaal koolhydraten 41g 14%
      • Vezels 15g 60%
    • Eiwit 22g 44%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten