Gevulde paprika’s met bloemkoolrijst en bonenmix

Een voedzame vegetarische ovenschotel boordevol groente, smaakvolle specerijen en een beetje feta voor een romige finish. Ideaal als gezond diner!

Gevulde paprika’s met bloemkoolrijst en bonenmix

0.0 from 0 votes
Gang diner
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 2 2 grote rode paprika’s

  • 1 1 ui

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 1 tomaat

  • 200 gr 200 bloemkoolrijst

  • 200 gr 200 bonenmix

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • 0.5 tl 0.5 komijn

  • 50 gr 50 feta

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit in olijfolie. Snij de tomaat fijn en voeg toe met de bloemkoolrijst en bonenmix. Breng op smaak met paprikapoeder en komijn. Bak 5–7 minuten.
  • Vul de halve paprika’s met het groentemengsel en verbrokkel de feta eroverheen.
  • Bak 15–20 minuten in het midden van de oven tot de paprika’s zacht zijn en de feta licht kleurt.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën599
  • % per dag *
  • Totaal vet 33g 51%
    • Totaal koolhydraten 39g 13%
      • Vezels 15g 60%
    • Eiwit 24g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten