Halloumi pasta

Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een romige saus en verse kruiden. Een heerlijke, vullende maaltijd boordevol smaak en textuur!

Halloumi pasta

0.0 from 0 votes
Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren penne

  • 100 gr halloumi

  • 2 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gr cherrytomaten

  • 200 gr courgette

  • 2 el zwarte olijven

  • 300 gr tomatenblokjes

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 2 el verse peterselie

Bereiding

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
  • Snijd de halloumi in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi blokjes in 3-4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Hak de knoflook fijn, halveer de tomaten en snijd de courgette in halve maantjes. Voeg de courgette en cherry tomaten toe aan dezelfde pan en bak 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Snijd de olijven in plakjes. Voeg de tomatenblokjes uit blik, oregano en olijven toe aan de pan. Laat 5-7 minuten pruttelen totdat de saus iets is ingedikt.
  • Voeg de gekookte penne en een scheutje van het kookvocht toe aan de saus. Roer goed door en verwarm kort. Voeg de gebakken halloumi toe en meng voorzichtig.
  • Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over een bord en garneer met verse peterselie. Serveer direct.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën502
  • % per dag *
  • Totaal vet 27.4g 42%
    • Totaal koolhydraten 38.9g 13%
      • Vezels 10.6g 40%
    • Eiwit 19.6g 38%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten