fbpx

Avocado en kikkererwten toast

Avocado en kikkererwten toast

0 from 0 votes
Recipe by Dokter Tamara Course: Lunch
Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 260 gr 260 kikkererwten uitgelekt, of vers gekookt

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • Versgemalen peper

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 1 avocado

  • 250 gr 250 cherrytomaat

  • 2 2 koolhydraatarme boterhammen

  • Chili vlokken naar smaak

  • 2 el 2 gemengde pitten en zaden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kikkererwten op een bakplaat
    bedekt met bakpapier. Bestrooi met paprikapoeder en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie, hussel om en verspreid over de bakplaat. Rooster in de oven
    voor 20 à 25 minuten en schep halverwege om.
  • Snijd de avocado in stukjes en prak vervolgens fijn. Halveer de cherrytomaten.
  • Voor de toast: Rooster de boterhammen en besmeer royaal met de geprakte
    avocado.
  • Verdeel de geroosterde kikkererwten over de besmeerde toast. Beleg
    royaal met de cherrytomaten en bestrooi eventueel met een snufje chilivlokken.
  • Garneer met zaden en pitten mix.

Meer artikelen

3 reacties

  1. Eerlijk gezegd heb ik niet genoeg aan 1 boterham. Is dit recept echt voor 2 personen?
    Ik ben een kleine tot normale eter, maar dit is wel erg weinig…

    1. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk aanpassen naar eigen voorkeur. Voor mij vult de toast enorm door de avocado en kikkererwten, waardoor ik geen extra toast nodig heb.

      Groet,
      Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer artikelen

Omeletwrap

Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet