Avocado en kikkererwten toast
Recept van Dokter Tamara
Gang Lunch
Personen
2
personenVoorbereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesIngrediënten
260 gr kikkererwten uitgelekt, of vers gekookt
1 tl paprikapoeder
Versgemalen peper
1 el olijfolie
1 avocado
250 gr cherrytomaat
2 koolhydraatarme boterhammen
Chili vlokken naar smaak
2 el gemengde pitten en zaden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kikkererwten op een bakplaat
bedekt met bakpapier. Bestrooi met paprikapoeder en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie, hussel om en verspreid over de bakplaat. Rooster in de oven
voor 20 à 25 minuten en schep halverwege om. - Snijd de avocado in stukjes en prak vervolgens fijn. Halveer de cherrytomaten.
- Voor de toast: Rooster de boterhammen en besmeer royaal met de geprakte
avocado. - Verdeel de geroosterde kikkererwten over de besmeerde toast. Beleg
royaal met de cherrytomaten en bestrooi eventueel met een snufje chilivlokken. - Garneer met zaden en pitten mix.
3 reacties
Meteen gemaakt !! Heerlijk!!! En zo klaar!! Heb de koolhydraatarme boterhammen geroosterd , ook heel lekker !!!!
Eerlijk gezegd heb ik niet genoeg aan 1 boterham. Is dit recept echt voor 2 personen?
Ik ben een kleine tot normale eter, maar dit is wel erg weinig…
Je kunt de hoeveelheden natuurlijk aanpassen naar eigen voorkeur. Voor mij vult de toast enorm door de avocado en kikkererwten, waardoor ik geen extra toast nodig heb.
Groet,
Tamara