Deze romige pasta met verse spinazie en cherrytomaten is niet alleen snel klaar, maar ook lekker licht. Perfect voor een doordeweekse avond!
Pasta met romige spinaziesaus en cherrytomaten
Course: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesIngrediënten
80 gr koolhydraatarme pasta
1/2 ui
2 el olijfolie
450 gr spinazie
100 gr kruidenroomkaas
30 gr pijnboompitten
100 gr cherrytomaten
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze zacht is.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Meng vervolgens de roomkaas erdoor en laat deze smelten.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Halveer ondertussen de cherrytomaten en bak deze, wanneer de pijnboompitten bruin zijn, kort mee.
- Verdeel de pasta en saus over twee diepe borden en garneer met de pijnboompitten en cherrytomaten.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories524
- % Daily Value *
- Total Fat
32g
50%
- Total Carbohydrate
25g
9%
- Dietary Fiber 11g 44%
- Protein 27g 54%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.