Pasta met romige spinaziesaus en cherrytomaten

Deze romige pasta met verse spinazie en cherrytomaten is niet alleen snel klaar, maar ook lekker licht. Perfect voor een doordeweekse avond!

Pasta met romige spinaziesaus en cherrytomaten

0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 80 gr koolhydraatarme pasta

  • 1/2 ui

  • 2 el olijfolie

  • 450 gr spinazie

  • 100 gr kruidenroomkaas

  • 30 gr pijnboompitten

  • 100 gr cherrytomaten

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze zacht is.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Meng vervolgens de roomkaas erdoor en laat deze smelten.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Halveer ondertussen de cherrytomaten en bak deze, wanneer de pijnboompitten bruin zijn, kort mee.
  • Verdeel de pasta en saus over twee diepe borden en garneer met de pijnboompitten en cherrytomaten.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën524
  • % per dag *
  • Totaal vet 32g 50%
    • Totaal koolhydraten 25g 9%
      • Vezels 11g 44%
    • Eiwit 27g 54%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten