Recept voor 2 personen
Ingrediënten
1 kleine appel
2 voorgekookte rode bieten
1 el balsamico azijn
1 el citroensap
20 gr rucola
2 schijfjes verse geitenkaas (ca. 35 gr)
10 gr pompoenpitten
optioneel: 20 gr pittige kiemgroente
Bereiding
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de rode bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
- Verdeel de plakjes rode bieten en plakjes appel om en om over twee borden.
- Meng de balsamico azijn met de citroensap.Verdeel de rucola over de bieten en appelplakjes. Schenk de dressing van de balsamico azijn en citroensap over de rucola heen.
- Verkruimel of snijd de geitenkaas en strooi over de carpaccio. Maak af met de pompoenpitten en naar smaak pittige kiemgroente.
Voedingswaarde per persoon:
Energie 115 kcal
Vet 5,4 gr
Eiwit 5,5 gr
Kh 8,8 gr
Vezels 3,1 gr