fbpx

Recept: Bietencarpaccio

BietencarpaccioRecept voor 2 personen

Ingrediënten
1 kleine appel
2 voorgekookte rode bieten
1 el balsamico azijn
1 el citroensap
20 gr rucola
2 schijfjes verse geitenkaas (ca. 35 gr)
10 gr pompoenpitten
optioneel: 20 gr pittige kiemgroente

Bereiding

  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de rode bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
  2. Verdeel de plakjes rode bieten en plakjes appel om en om over twee borden.
  3. Meng de balsamico azijn met de citroensap.Verdeel de rucola over de bieten en appelplakjes. Schenk de dressing van de balsamico azijn en citroensap over de rucola heen.
  4. Verkruimel of snijd de geitenkaas en strooi over de carpaccio. Maak af met de pompoenpitten en naar smaak pittige kiemgroente.

 

Voedingswaarde per persoon:
Energie 115 kcal
Vet 5,4 gr
Eiwit 5,5 gr
Kh 8,8 gr
Vezels 3,1 gr

Meer artikelen