Verwen je smaakpapillen met de warme en verrassende combinatie van geroosterde pompoen, geitenkaas en een vleugje knapperige walnoten. Dit heerlijke recept is niet alleen een feest voor je smaakzintuigen, maar zit ook boordevol voedzame ingrediënten. Dit recept en meer traybakes kun je vinden in mijn gratis e-book.
Geroosterde pompoen met geitenkaas
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
634
kcalIngrediënten
500 gr pompoen
1 rode ui
1 paprika
2 el olijfolie
50 gr walnoten
1 tl tijm
snuf versgemalen peper
1 tl paprikapoeder
140 gr linzen
100 gr geitenkaas
50 gr rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pompoen in kleine plakjes, de ui in grove ringen en de paprika in reepjes. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de olijfolie, walnoten, tijm, versgemalen peper en paprikapoeder over de groenten, meng dit goed door zodat het geheel goed verdeeld is. Leg de bakplaat voor 25 minuten in de oven of totdat de groenten bijna gaar zijn.
- Hussel de groenten en verdeel de linzen over de plaat. Verkruimel de geitenkaas over het geheel en zet de plaat nog 10 minuten in de oven.
- Serveer het gerecht met rucola.
Nutrition Facts
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalories634
- % per dag *
- Total Fat
46g
71%
- Total Carbohydrate
26g
9%
- Dietary Fiber 13g 52%
- Protein 24g 48%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.