Pindasoep

Een lekkere warme soep, wie is er nu niet dol op in deze koude maanden? Wil jij eens iets anders proberen dan een simpele tomatensoep? Dan is deze pindasoep echt perfect voor jou! Dit heerlijke recept komt uit mijn Online Leefstijlprogramma.

Pindasoep

4.1 from 10 votes
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

606

kcal

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 1 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 200 gr pastinaak

  • 500 ml water

  • 100 gr 100 % pindakaas

  • 1 tl ketjap manis (optioneel)

  • 2 el pinda’s, ongezouten

  • Sambal naar smaak (optioneel)

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de paprika fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de ui, paprika en geperste knoflook aan. Schil en snijd de pastinaak in gelijke kleine stukken. Voeg deze in de pan toe. Giet het water in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de pindakaas al roerend beetje bij beetje toe aan de soep. Het duurt even voordat de pindakaas in de soep is opgelost. Schenk er eventueel een beetje ketjap manis doorheen en laat voor ongeveer 10 minuten indikken.
  • Pureer eventueel de soep in een blender of met de staafmixer. Hak de pinda’s fijn. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de gehakte pinda’s en eventueel sambal naar smaak.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën606
  • % per dag *
  • Totaal vet 42.3g 65%
    • Totaal koolhydraten 28g 10%
      • Vezels 13g 52%
    • Eiwit 21.9g 42%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten