Pompoen-linzen salade
Recipe by Dokter Tamara
Course: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesCalories
630
kcalIngrediënten
300 gr flespompoen
2 el olijfolie
Versgemalen peper
1 rode ui
30 gr zongedroogde tomaat
60 gr walnoten, ongezouten
200 gr linzen, uitgelekt gewicht of vers gekookt
100 gr rucola (melange)
100 gr feta
2 el balsamico azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine dobbelsteentjes. Doe de pompoenstukjes in een schaal, giet de olijfolie erover en breng op smaak met versgemalen peper. Hussel goed om de olie te verspreiden en verdeel de pompoenblokjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
- Bak de pompoen in 10 à 15 minuten gaar. Schep eventueel halverwege om voor een gelijkmatige bruining.
- Snijd ondertussen de ui en zongedroogde tomaat in fijne reepjes en hak de walnoten grof.
- Doe alles in een saladeschaal en voeg de uitgelekte linzen en rucola toe.
- Meng alle ingrediënten voor de salade goed door elkaar.
- Haal de pompoenstukjes uit de oven en doe deze bij de salade.
- Hussel alles om en verdeel over twee (diepe) borden.
- Brokkel de feta erover en besprenkel het geheel met de balsamico azijn.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories630
- % Daily Value *
- Total Fat
44.6g
68%
- Total Carbohydrate
24.2g
8%
- Dietary Fiber 11.8g 44%
- Protein 26.7g 52%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.