fbpx

Recept – Bloemkoolcurry met kikkererwten

4 personen | 30 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 2 potten kikkererwten (à 400 g per pot)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 grote ui, halve ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 el verse gember, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk, uit blik
  • 250 ml gekookt water
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 handen bladpeterselie
  • Snufje zout
  • Versgemalen zwarte peper
Ook nodig

Vergiet, soeppan, grove rasp

Bereiden

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog 2 minuutjes zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Liefs,

Meer artikelen