fbpx

Recept – Bloemkoolcurry met kikkererwten

Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is gezond en ook nog eens heel erg smaakvol. Dit recept is heel simpel, maar wel weer net even iets anders dan een standaard Nederlands prakje.

Bloemkoolcurry met kikkererwten

0 from 0 votes
Recipe by Dokter Tamara Course: diner
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 2 potten 2 kikkererwten (à 400 g per pot)

  • 4 el 4 extra vierge olijfolie

  • 1 1 grote ui, halve ringen

  • 1 el 1 kerriepoeder

  • 1 tl 1 komijn

  • 2 el 2 verse gember, grof geraspt

  • 3 tenen 3 knoflook, fijngehakt

  • 400 ml 400 kokosmelk, uit blik

  • 250 ml 250 gekookt water

  • sap van 1/2 citroen

  • 1 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden

  • 2 2 handen bladpeterselie

  • Snufje zout

  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog 2 minuutjes zachtjes koken.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Meer diner recepten