fbpx

Recept: Falafel salade

Nu we steeds meer warme zomerdagen krijgen, hebben veel mensen minder behoefte aan zware warme maaltijden. Een lekker frisse maar vullende salade is dan een goede oplossing! Deze salade met falafel is daar perfect voor! Volledig plantaardig, gezond én ook nog eens superlekker!  

Falafel salade

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara
Servings

2

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten falafel

  • 130 gr uitgelekt gewicht kikkererwten of verse kikkererwten

  • ½ kleine ui

  • 10 gr peterselie

  • 5 gr koriander

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el olijfolie

  • ½ tl limoensap

  • ¼ tl komijn

  • Snufje kaneel

  • Snufje zwarte peper

  • Ingrediënten falafel
  • Romeinse sla of ander favoriet

  • 1 Komkommer in plakjes

  • 1 Paprika

  • 8 Tomaatjes

  • ½ Rode ui

  • 2 opscheplepels linzen (ca. 120 gr)

  • 1 avocado

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de kikkererwten met koud water en laat ze helemaal uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de ui, peterselie, koriander en knoflook in de keukenmachine en pureer tot een fijn mengsel.
  • Voeg hierna de kikkererwten en de rest van de ingrediënten toe. Blend alles kort tot een grof mengsel. Dit geeft een meer geschikte structuur.
  • Vorm ongeveer 12 platte balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de falafel balletjes voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege om.
     
  • In de tussentijd, was en snijd de sla in reepjes.
  • Snijd de paprika, tomaat, rode ui en avocado in stukjes en doe deze in een ruime saladekom.
  • Voeg de komkommer plakjes en uitgelekte linzen toe. Meng alles samen. Serveer de falafel op de salade en besprenkel met yoghurtsaus.

Meer diner recepten