fbpx

Recept – Gado Gado salade

2 porties | 20 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 400 g haricots verts of sperziebonen
  • olijfolie, om te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl sambal
  • 4 el 100% pindakaas
  • 2 el sojasaus zonder suiker
  • 1 komkommer, in dunne schijfjes
  • 200 g wortel, in dunne reepjes
  • 4-6 trostomaten, partjes
  • 125 g taugé
  • 2 limoenen, gehalveerd

Bereiden

  1. Kook de eieren hard in 6-8 minuten in water met een snufje zout.
  2. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een mespunt zout in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Verhit wat olie in een steelpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de sambal toe, bak nog 2 minuten onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de pindakaas en de sojasaus toe en schenk er water bij tot de saus de juiste dikte heeft. Voeg extra water toe als de saus door het verwarmen indikt. Blijf goed roeren.
  5. Verdeel de helft van de saus over de bodem van de borden. Verdeel de groenten en de eieren over de borden. Verdeel de andere helft van de saus over de borden. Serveer met een schijfje limoen.

Eet smakelijk!

Liefs,

 

Meer artikelen