fbpx

Recept: Gegrilde volkoren wraps met groenten

Wie is er nu niet dol op wraps? Je kunt ze op zoveel verschillende manier eten. Probeer bijvoorbeeld eens gegrilde wraps zoals in dit recept! Lekker veel groenten en weer net anders dan een opgerolde wrap!  Dit recept is onderdeel van het boek Eet Beter voor je maag & darmen.

Gegrilde volkoren wraps met groenten

5 van 1 stem
Recept van Dokter Tamara Gang: diner, lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s

  • 1 courgette

  • olijfolie, om te bakken

  • 1 rode ui, in ringen

  • 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rijpe avocado

  • 1 limoen, sap en voor garnering

  • 6 cherrytomaatjes van de tak, in dunne partjes

  • snufjes zout

  • Versgemalen zwarte peper

  • 3 volkoren wraps

  • 10 gr koriander, alleen de blaadjes

  • bladeren ijsbergsla

  • 4 el kokosyoghurt of Griekse yoghurt (afhankelijk van wat je het beste verdraagt)

Bereiding

  • Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
  • Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Halveer de courgette en snijd elke helft in langwerpige plakken. 
  • Wrijf de paprika en courgette in met olijfolie en gril ze aan beide kanten ongeveer 4-6 minuten in de grillpan. Haal de paprika en courgette uit de pan, maak de pan schoon met keukenpapier en zet terug op het vuur. 
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan op laag vuur en fruit de ui 4 minuten. Voeg de chilipeper toe en bak deze 4 minuten mee. Doe dan de knoflook erbij en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Pel de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees samen met het sap van ½ limoen. Roer vervolgens de cherrytomaatjes erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper. 
  • Verdeel alle bereide ingrediënten over de helft van elke wrap en bestrooi met de helft van de koriander. Vouw de wraps dubbel en leg ze in de voorverwarmde grillpan. Gril ongeveer 3 minuten aan elke kant. 
  • Garneer met ijsbergsla, een flinke schep (kokos)yoghurt, een partje limoen en korianderblaadjes.

Meer diner recepten