Wil je eens wat anders dan de standaard tomatensoep? Dan is deze pastinaaksoep echt iets voor jou! Heel makkelijk te maken, maar wel echt ontzettend lekker!
Pastinaaksoep
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
605
kcalIngrediënten
2 2 uien
240 gr 240 pastinaak
3 el 3 olijfolie
2 teentjes 2 knoflook, geperst
2 takjes 2 verse tijm
1 tl 1 komijn, gemalen
450- 500 ml 450- 500 water
Versgemalen peper
50 gr 50 crème fraîche
2 handjes 2 pecannoten
4 el 4 Parmezaanse kaas, vers geraspt
Bereiding
- Snipper 1 ui fijn en snijd de andere in fijne halve ringen. Bewaar ze even apart.
Schil en snijd de pastinaak in stukjes. - Verwarm een soeppan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de versnipperd ui. Voeg
de geperste knoflook toe. Voeg de pastinaak en verse tijmbladeren toe (rits deze
van de takjes). Roerbak voor 1 à 2 minuten en voeg hierna de komijn en water
toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Breng het geheel aan de
kook tot de pastinaak zacht en gaar is. - Schenk de crème fraîche bij de soep en haal de pan van het vuur. Pureer de soep
met een staafmixer tot een gladde soep. - Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de halve ui ringen goudbruin.
Breng op smaak met versgemalen peper. - Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de gekarameliseerde uitjes,
de pecannoten en vers geraspte Parmezaanse kaas.