Recept: Pastinaaksoep

Wil je eens wat anders dan de standaard tomatensoep? Dan is deze pastinaaksoep echt iets voor jou! Heel makkelijk te maken, maar wel echt ontzettend lekker!  

Pastinaaksoep

0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

605

kcal

Ingrediënten

  • 2 2 uien

  • 240 gr 240 pastinaak

  • 3 el 3 olijfolie

  • 2 teentjes 2 knoflook, geperst

  • 2 takjes 2 verse tijm

  • 1 tl 1 komijn, gemalen

  • 450- 500 ml 450- 500 water

  • Versgemalen peper

  • 50 gr 50 crème fraîche

  • 2 handjes 2 pecannoten

  • 4 el 4 Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereiding

  • Snipper 1 ui fijn en snijd de andere in fijne halve ringen. Bewaar ze even apart.
    Schil en snijd de pastinaak in stukjes.
  • Verwarm een soeppan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de versnipperd ui. Voeg
    de geperste knoflook toe. Voeg de pastinaak en verse tijmbladeren toe (rits deze
    van de takjes). Roerbak voor 1 à 2 minuten en voeg hierna de komijn en water
    toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Breng het geheel aan de
    kook tot de pastinaak zacht en gaar is.
  • Schenk de crème fraîche bij de soep en haal de pan van het vuur. Pureer de soep
    met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de halve ui ringen goudbruin.
    Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de gekarameliseerde uitjes,
    de pecannoten en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Meer diner recepten