fbpx

Recept: Tomatensoep

Verse tomatensoep is altijd een lekkere en gezonde maaltijd! Je zet het in een handomdraai op tafel en je kunt het ook heel goed invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere dag.

Tomatensoep

5 van 1 stem
Recept van Dokter Tamara Gang: Lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

615

kcal

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 400 gr tomaat

  • 100 gr wortel

  • 2 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 el boter, ongezouten of plantaardig variant

  • 1 el tomatenpuree

  • 1 el balsamicoazijn

  • ½ tl groentebouillonpoeder (optioneel)

  • 500 ml water

  • Versgemalen peper

  • 1 mespuntje oregano, gedroogd

  • 1 tl basilicum, gedroogd

  • Verse basilicumbladen

  • 2 handje cashewnoten, ongezouten

  • Erbij
  • 4 meerzaden crackers

  • 80 gr feta

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
  • Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg hierna de boter, tomaten en wortel toe en bak ca 5 minuten. Blus af met balsamicoazijn, roer door en voeg de tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met versgemalen peper, gedroogde oregano en basilicum. Breng het geheel aan de kook en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer of blender.
  • Verdeel de soep over twee kommen en garneer met verse basilicumbladen en cashewnoten. Serveer de soep met heerlijke meerzaden crackers met feta.

Meer diner recepten