fbpx

Tofu scramble

Tofu scramble

0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

601

kcal

Ingrediënten

  • 325 gr 325 tofu, biologisch

  • 1 1 ui

  • 2 2 lente-uien

  • 2 2 tomaten

  • 200 gr 200 kastanje champignons

  • 2 2 el olijfolie

  • 2 2 tl kurkuma

  • 1 1 tl paprikapoeder

  • 1 1 tl witte natuur azijn

  • Versgemalen peper

  • 1 1 avocado

  • 2 2 el sesamzaad

Bereiding

  • Giet de tofu af en droog heel goed met keukenpapier. Laat de tofu even tussen lagen keukenpapier goed drogen. Snijd in de tussentijd de ui, lente-ui, en tomaat fijn. Snijd vervolgens de champignons in plakken fijn.
  • Roerbak de groente en champignons in een koekenpan met olijfolie. Haal de tofu uit het keukenpapier en verkruimel de tofu in de pan. Voeg de kurkuma, paprikapoeder en azijn toe. Dit geeft de tofu een mooie gele kleur. Roerbak voor ongeveer 7 minuten en breng op smaak met versgemalen peper. Snijd in de tussentijd de avocado in stukjes.
  • Serveer de tofu met sesamzaad en stukjes avocado.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën601
  • % per dag *
  • Totaal vet 45.9g 71%
    • Totaal koolhydraten 11.8g 4%
      • Vezels 12.5g 50%
    • Eiwit 29.1g 59%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten

      Omeletwrap

      Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet