fbpx

Recept – Warme Mexicaanse bowl

Ben jij je standaard maaltijd met groenten en aardappelen een beetje zat? Dan is dit recept helemaal iets voor jou! Een Mexicaanse bowl bomvol gezonde groenten, romige avocado en frisse limoen.

Warme Mexicaanse bowl

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

600

kcal

Ingrediënten

  • 1 Rode ui

  • 1 rode paprika

  • 3 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 120 gr gekookte bonen, uitgelekt (pinto bonen, bruine bonen, kidneybonen zwarte bonen of een Mexicaanse bonenmix)

  • ½ tl paprikapoeder

  • Snufje cayennepeper (optioneel)

  • Versgemalen peper

  • Koriander naar eigen smaak

  • 4 eieren

  • ½ tl limoensap

  • 1 avocado

  • 2 kwartjes limoen

Bereiding

  • Snijd de ui en paprika in fijne repen en verwarm een koekenpan met olijfolie. Roerbak de ui, paprika en geperste knoflook. Voeg de tomatenblokjes, bonen paprikapoeder en cayennepeper toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer en laat eventjes opwarmen, zodat de saus iets indikt.
  • Hak in de tussentijd de koriander fijn. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus, zodat er ruimte is voor de eieren. Breek heel voorzichtig een ei in elke kuiltje. Dek de pan met een deksel af en laat de eieren 3 à 4 minuten stollen.
  • Haal de deksel eraf en besprenkel het gerecht met limoensap en garneer met gehakte koriander.
  • Snijd de avocado in plakjes. Serveer het ontbijt bowl met de avocado plakjes en kwartjes limoen.

Meer diner recepten