Romige tomatensoep met geroosterd brood

Romige tomatensoep met geroosterd brood, heerlijk voor de zomerdagen en ook nog eens goedkoop! Wil je meer goedkope en zomerse recepten? Download nu het e-book ‘Betaalbare zomerse recepten’ via https://www.online-leefstijlprogramma.nl/f/betaalbarezomerserecepten

Romige tomatensoep met geroosterd brood

0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 2 snee volkorenbrood

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 500 gr cherrytomaatjes

  • 400 ml groentebouillon

  • 100 ml kokosroom

  • Handvol verse basilicum

Bereiding

  • Rooster de sneden brood in de oven met wat olijfolie.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en halveer de cherrytomaten
  • Fruit de ui en knoflook in een soeppan met olijfolie.
  • Voeg vervolgens de cherrytomaten en de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kokosroom en basilicum toe en pureer de soep tot een gladde consistentie.
  • Serveer de soep met het geroosterde brood.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën568
  • % per dag *
  • Totaal vet 21g 33%
    • Totaal koolhydraten 35g 12%
      • Vezels 7g 29%
    • Eiwit 17g 34%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten