Een frisse en eiwitrijke salade boordevol smaak! De combinatie van tonijn, courgettelinten en knapperige kikkererwten maakt dit een perfect gerecht voor een lichte, maar vullende maaltijd.
Salade met tonijn, courgette en gekruide kikkererwten
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
- Voor de dressing
2 el olijfolie
Sap van 1 citroen
Versgemalen peper naar smaak
- Voor de salade
200 gr courgette
2 teentjes knoflook
265 gr kikkererwten
1 el olijfolie
Versgemalen peper naar smaak
1 rode peper
2 el verse peterselie
2 el verse basilicum
160 gr tonijn in water
75 gr avocado
2 tl kappertjes
Bereiding
- Dressing
- Meng in een apart schaaltje de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper.
- Salade
- Snijd de courgette met een dunschiller of mandoline in dunne linten. Leg de linten kort in een kom met koud water zodat ze knapperig blijven. Giet af en dep droog.
- Hak de knoflook fijn en meng dit met de kikkererwten, 1 eetlepel olijfolie, en een snuf versgemalen peper. Bak ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 5-7 minuten. Laat afkoelen.
- Hak de rode peper, peterselie en basilicum fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de avocado in plakken.
- Meng alles in een grote kom, de courgettelinten, tonijn, kappertjes en de fijngehakte rode peper, peterselie, basilicum en avocado.
- Voeg de gekruide kikkererwten toe aan de salade. Sprenkel de dressing erover en meng voorzichtig. Serveer direct.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën607
- % per dag *
- Totaal vet
36.6g
56%
- Totaal koolhydraten
27.7g
9%
- Vezels 15.9g 60%
- Eiwit 33.7g 66%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.