Vega BBQ recept

Barbecueën, maar dan gezond. Het klinkt misschien als een uitdaging, maar het is eigenlijk hartstikke lekker! Deze spiesjes en groente pakketjes zijn heerlijk en ook helemaal geschikt voor de vegetariërs onder ons!

Vega BBQ recept

Recipe by Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Course: diner
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • Saus
  • 1 el 1 fijngehakte peterselie

  • 4 el 4 yoghurt

  • 1 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 el 1 limoensap

  • Spiesjes
  • 300 gr 300 champignons

  • 1 1 rode paprika

  • 1 1 rode ui

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 el 1 sojasaus

  • 1 1 teentje knoflook, geperst

  • Versgemalen peper

  • 150 gr 150 halloumi

  • Groentepakketje
  • 200 gr 200 courgette

  • 1 1 gele paprika

  • 250 gr 250 cherrytomaat

  • 2 2 takjes rozemarijn

  • 1 teentje 1  knoflook

  • 1 el 1 olijfolie

  • Versgemalen peper

  • Erbij
  • 2 2 plakken aubergine

  • 1 el 1 olijfolie

  • Chilivlokken of chilipoederpoeder

Bereiding

  • Yoghurt-knoflooksaus
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de yoghurt, knoflook, peterselie en limoensap met een mini garde of vork. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer koud.
  • Spiesjes
  • Maak de champignons schoon met een theedoek of champignonborsteltje en snijd de paprika en ui in grove stukken, vergelijkbaar met de grootte van de champignons.
  • Haal eventueel de laagjes ui uit elkaar. Doe alles in een kom met olijfolie, sojasaus, geperste knoflook en versgemalen peper en hussel het door elkaar.
  • Snijd de halloumi in plakjes, net groter dan de groenten (zodat het de gril raakt). Prik de champignons, ui, paprika en halloumi in volgorde of naar wens. Bijvoorbeeld: 2 stukken groente en 1 stuk champignon en herhaal.
  • Grill de spiesjes totdat ze mooi goudbruin en zacht zijn.
  • Groente pakketje
  • Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 3 cm dik en snijd de paprika in grove stukken.
  • Maak in 2 aluminiumfolie vellen pakketjes van courgette, paprika en cherrytomaten. Voeg 2 takjes tijm en 1 ongepeld teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg op de barbecue voor ongeveer 20 minuten totdat de groenten gaar gestoomd zijn.
  • Aubergine
  • Besprenkel de aubergine met olijfolie en strooi er wat chilivlokken of chilipoeder overheen.
  • Leg het op een hete gril. Grill eerst een kant een paar minuten en draai dan om, zodat er een mooi streepjespatroon ontstaat en de aubergine zacht is.

Meer diner recepten