Wat te doen als je verkouden bent?

Als je verkouden bent, voel je je vaak niet zo lekker en heb je last van een verstopte neus, keelpijn en hoesten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jezelf meer ‘lucht’ te geven. In deze blog vind je handige tips om je beter te voelen en sneller te herstellen.

 

Moet je stomen als je verkouden bent?

Stomen is een bekende methode om verlichting te krijgen bij verkoudheid. Het kan helpen om je luchtwegen vrij te maken en de klachten te verminderen. Door hete stoom in te ademen, wordt het slijm in je neus en keel dunner, wat het gemakkelijker maakt om het uit te snuiten of op te hoesten. Het niet noodzakelijk is om te stomen bij een verkoudheid, maar het kan zeker helpen om de boel een beetje op te ruimen.

 

Neusdouche

Wat ook erg fijn kan zijn als je verkouden bent, is je neus spoelen met een neusdouche. Je kunt het zoute water om mee te spoelen zelf maken door een theelepel zout op te lossen in een limonadeglas met lauw water. Dan vul je de neusdouche daarmee. Een neusdouche kan je kopen bij de drogist of apotheek. Maak hem goed schoon na gebruik, anders besmet je jezelf weer bij de volgende keer dat je hem gebruikt!

 

Handen wasssen…

Het is heel belangrijk om – elke keer – je handen te wassen als je je neus hebt gesnoten of je neus hebt aangeraakt. Probeer ook afstand te houden als je met anderen praat, kleine druppeltjes kunnen zich makkelijk verspreiden door de lucht. 

Meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *