Een stevige maaltijdsalade vol geroosterde groenten, eiwitrijke quinoa, romige feta en knapperige walnoten. Heerlijk warm of lauwwarm!
Salade met geroosterde wortel, quinoa en citroen-feta
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Personen
4
personenVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesCalorieën
300
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
4 4 grote wortels
2 el 2 olijfolie
1 tl 1 ras el hanout
1 1 rode ui
30 gr 30 walnoten
100 gr 100 veldsla
120 gr 120 gekookte quinoa
1 el 1 citroensap
100 gr 100 feta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de wortels in schuine plakken en meng met 1 el olijfolie en ras el hanout. Rooster 20–25 minuten tot goudbruin.
- Snijd de rode ui in fijne reepjes. Hak de walnoten grof. Meng de sla, quinoa, ui en geroosterde wortel in een schaal.
- Meng 1 el olijfolie met citroensap en besprenkel de salade. Verbrokkel de feta erover en serveer.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën597
- % per dag *
- Totaal vet
37g
57%
- Totaal koolhydraten
39g
13%
- Vezels 13g 52%
- Eiwit 22g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.