Salade met geroosterde wortel, quinoa en citroen-feta

Een stevige maaltijdsalade vol geroosterde groenten, eiwitrijke quinoa, romige feta en knapperige walnoten. Heerlijk warm of lauwwarm!

Salade met geroosterde wortel, quinoa en citroen-feta

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 4 4 grote wortels

  • 2 el 2 olijfolie

  • 1 tl 1 ras el hanout

  • 1 1 rode ui

  • 30 gr 30 walnoten

  • 100 gr 100 veldsla

  • 120 gr 120 gekookte quinoa

  • 1 el 1 citroensap

  • 100 gr 100 feta

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de wortels in schuine plakken en meng met 1 el olijfolie en ras el hanout. Rooster 20–25 minuten tot goudbruin.
  • Snijd de rode ui in fijne reepjes. Hak de walnoten grof. Meng de sla, quinoa, ui en geroosterde wortel in een schaal.
  • Meng 1 el olijfolie met citroensap en besprenkel de salade. Verbrokkel de feta erover en serveer.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën597
  • % per dag *
  • Totaal vet 37g 57%
    • Totaal koolhydraten 39g 13%
      • Vezels 13g 52%
    • Eiwit 22g 44%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten