Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen
Deze herfstige risotto combineert de zachte aardse smaak van kastanjes met romige paddenstoelen, zoete pastinaak en frisse rucola. Een voedzame, vegetarische maaltijd die verwarmt en verzadigt zonder zwaar te zijn.
Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen
4
personen30
minutes40
minutes300
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
120 gr 120 zilvervliesrijst (risotto-stijl gekookt)
1 el 1 olijfolie
150 gr 150 kastanjechampignons
100 gr 100 gekookte tamme kastanjes
100 gr 100 pastinaak
1 st 1 ui
2 tl 2 verse tijm (fijngehakt)
400 ml 400 groentebouillon (zonder toevoegingen)
40 gr 40 rucola
20 gr 20 hazelnoten (geroosterd)
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de pastinaak en kastanjechampignons in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg pastinaak en champignons toe en bak 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en roer kort mee tot de korrels glanzen.
- Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, tot de rijst gaar is (ca. 20 minuten).
- Voeg de gekookte kastanjes en tijm toe in de laatste 5 minuten. Laat goed warm worden.
- Serveer de risotto met een handje rucola en geroosterde hazelnoten erbovenop.
Apparatuur
- kookpan
- koekenpan
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën630
- % per dag *
- Totaal vet
33g
51%
- Totaal koolhydraten
42g
15%
- Vezels 11g 44%
- Eiwit 14g 29%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.
Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen
4
personen30
minutes40
minutes300
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
120 gr 120 zilvervliesrijst (risotto-stijl gekookt)
1 el 1 olijfolie
150 gr 150 kastanjechampignons
100 gr 100 gekookte tamme kastanjes
100 gr 100 pastinaak
1 st 1 ui
2 tl 2 verse tijm (fijngehakt)
400 ml 400 groentebouillon (zonder toevoegingen)
40 gr 40 rucola
20 gr 20 hazelnoten (geroosterd)
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de pastinaak en kastanjechampignons in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg pastinaak en champignons toe en bak 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en roer kort mee tot de korrels glanzen.
- Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, tot de rijst gaar is (ca. 20 minuten).
- Voeg de gekookte kastanjes en tijm toe in de laatste 5 minuten. Laat goed warm worden.
- Serveer de risotto met een handje rucola en geroosterde hazelnoten erbovenop.
Apparatuur
- kookpan
- koekenpan