De pandemie voor mij

Januari is de maand voor bezinning, reflectie en goede voornemens. Zeker dit jaar. Corona heeft daarin een grote rol. Naast dat deze pandemie voor veel negativiteit zorgt heeft corona mij ook zoveel gebracht.

Het moment in maart 2020 dat alles ineens tot stilstand kwam vergeet ik niet snel. Ik was altijd op pad voor m’n werk. Ik reisde het hele land door van Groningen tot Maastricht en de achterhoek tot aan de randstad voor o.a. presentaties, besprekingen en interviews. Ik leefde mijn missie om Nederland gezonder te maken en mensen te inspireren.

Mijn eigen gezondheid?

Daar was nog wel ruimte voor verbetering. Van nature zorg ik eerst voor anderen maar mijn gezin, de mensen die het dichtst bij mij staan, kregen nog maar de restjes van mij. In maart gingen we massaal van de 6e versnelling naar stilstand. Toen kwam ik erachter hoe erg ik mijn gezin gemist had. Toen pas realiseerde ik me hoe belangrijk het is voor mij om samen rustig te ontbijten, de meiden lekker naar bed te brengen en gewoon even met m’n man op de bank te zitten.

Toen pas realiseerde ik mij hoe belangrijk het voor mij is om er vóór hen en vooral ook mét hen te zijn. In het kader van “Wat geeft jouw leven zin en wat geeft jou zin in het leven?” is het antwoord voor mij nu helder. Mijn gezin! In mijn nieuwe boek “Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer” geef ik meer informatie over het belang van zingeving.

liefs,

Meer artikelen

4 reacties

 1. Hallo Tamara, via een opleiding die ik volg kwam ik meer van jouw online werkzaamheden in interessante en zeer toegankelijke informatie voorziening tegen…net als jij nu, ik voel het gezinsleven zoals ik dat samen met mijn man en zoon (katten en hond incluis) al 20 jaar beleef als een zegening…dit was namelijk niet zo vanzelfsprekend voor mij toen bij mij als kind een chronische nierziekte werd geconstateerd…maar na de transplantatie van februari vorig jaar, net voor eerste lockdown, mag ik weer zo goed als maar mogelijk genieten van het leven mij, ons gegeven…en dan is familie (zowel gezin als rest familie) van hoopgevend belang…hopelijk gaat de 2de lockdown werkelijk spoedig tot een einde komen en hopen dat we dan nog een beetje van vast kunnen houden van wat we nu weer hebben leren waarderen: gezin en familie en quality time daarmee…wens jou het allerbeste en succes toe en hoop nog veel van je mailing te leren en geïnspireerd te worden…
  Vriendelijke groet,
  Dorien

  1. Hoi Dorien,
   Ik wens jou ook het allerbeste! Dat je maar mag blijven verbinden met hetgeen voor jou belangrijk is.
   Groet, Tamara

 2. Dag Tamara,
  Ik heb jouw 3 boeken besteld bij de plaatselijke boekhandel. Dinsdag worden ze aan huis bezorgd.

  Over zoutgebruik: wij koken altijd zonder zout maar strooien soms op ons bordje wat zout bij het eten. We gebruiken gejodeerd LO SALT, 66% minder natrium dan in gewoon zout. Natrium is vervangen door kalium. Wat vind jij van dit zout?

  1. Hoi Liduïne,
   Wat super dat je alle 3 de boeken besteld hebt bij je plaatselijke
   boekhandel. Hopelijk heb je ze in goede orde ontvangen.
   Over je vraag over zout het volgende; LoSalt (natriumbeperkt) is een
   prima vervanger voor keukenzout. Als je een nieraandoening hebt, kan het
   gevaarlijk zijn door het hoge kaliumgehalte. Maar omdat het
   natriumbeperkt is, is het voor gezonde mensen dus een prima vervanger.
   Fijne dag!
   Groet, Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *