Zin in een kleurrijke salade? Geroosterde rode biet en wortels gemixt met rucola, geitenkaas en pompoenpitten. Dit gerecht is een feestje voor het oog én voor de smaakpapillen.
Geroosterde rode biet en wortelsalade
Course: Lunch
Servings
2
servingsPrep time
25
minutesCooking time
40
minutesIngrediënten
300 gr rode bieten
200 gr wortels
50 gr rucola
50 gr geitenkaas
20 gr pompoenpitten
2 el olijfolie
1 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en snijd de rode bieten en wortels in blokjes.
- Meng de rode bieten en wortels met 1 el olijfolie en rooster ze 25-30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Laat de groenten afkoelen en meng ze met de rucola.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade en bestrooi met pompoenpitten.
- Besprenkel met de resterende olijfolie en het citroensap.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories560
- % Daily Value *
- Total Fat
28g
44%
- Total Carbohydrate
45g
15%
- Dietary Fiber 12g 48%
- Protein 12g 24%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.