Het roer móést wel om…

In mijn nieuwe boek ”Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer” worden diverse ervaringsverhalen gedeeld. Eén van de ervaringsdeskundigen is Dyon. Jarenlang heeft hij geworsteld met zijn homoseksualiteit. Hierdoor heeft hij vanaf zijn zestiende, zowel bewust als onbewust, bepaalde veranderingen doorgevoerd die nadelig waren voor zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hij stopte met judo, lette niet meer op zijn voeding en stootte zijn vrienden steeds meer af. De gevolgen: hij kwam enorm aan, voelde zich continu gestrest en had weinig energie. Rond zijn negentiende zat hij zo vast, dat het roer wel om móést. Hij besloot te gaan werken aan zijn leefstijl door o.a. te gaan hardlopen, meer groente, fruit en onbewerkte voeding te gaan eten. Dyon heeft bewust ruimte gemaakt voor ontspanning en ging zich steeds meer focussen op de dingen die hij leuk vond om te doen. Met vallen en opstaan behaalde hij uiteindelijk een mooi resultaat: hij viel in ruim twee jaar meer dan 20 kilo af, had meer energie en kreeg meer zelfvertrouwen. Het advies van Dyon is: Volg je hart! Welke behoeften heb je? Waar droom je van? Waar word JIJ gelukkig van? Luister naar jouw innerlijke stem en doe elke dag minimaal één ding waarmee je deze stem laat spreken.

Heeft het verhaal van Dyon Klaassen je geïnspireerd? In mijn nieuwe boek staat het hele verhaal en lees je meer over het belang van verbinding.

Meer artikelen

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wil jij weten hoe je gecombineerde leefstijlinterventie jou kan helpen bij prediabetes, diabetes type 2 en andere chronische aandoeningen? In mijn online leefstijlprogramma vertel ik je hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *