Hoe verminder je je hongergevoel?

Heb je vaak last van hongergevoel, ook na het eten? Voel je je vaak opgeblazen en onverzadigd? Dit kan een teken zijn dat je eetpatroon verbeterd kan worden. Veel mensen kampen met dit probleem en blijven maar eten zonder echt verzadigd te raken. Chronisch hongergevoel kan leiden tot overeten en gewichtstoename. Het goede nieuws is dat je hier wat aan kunt doen! In dit artikel deelt huisarts Tamara de Weijer haar beste tips om je hongergevoel te verminderen en zo gemakkelijker een gezond gewicht te bereiken. Door de juiste voeding krijg je meer energie en voel je je fitter.

Waarom blijf ik steeds honger voelen?

Het constante hongergevoel kan verschillende oorzaken hebben. Misschien eet je te weinig voedingsvezels, die je langer een verzadigd gevoel geven. Of je eet verkeerde koolhydraten zoals witte rijst, witbrood of pasta, waarbij je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt met een volgend hongerbuitje tot gevolg. Door gezondere voeding met veel groenten, fruit en volkoren producten voorkom je dit jojo-effect van honger en trek.

Het belang van een gezonde eetgewoonte

Een meer plantaardige eetgewoonte kan veel positieve effecten hebben op je gezondheid en gewicht. Je energieniveau stijgt, je huid ziet er beter uit en ook andere gezondheidsklachten kunnen verminderen of verdwijnen. Wil je profiteren van deze voordelen? Meld je dan aan voor het Online Leefstijlprogramma van Dokter Tamara en begin vandaag nog met kleine stapjes!

Tips om hongergevoel te onderdrukken

  1. Eet meer vezelrijke voeding zoals volkoren granen, peulvruchten, groenten en fruit

  2. Drink voldoende water om een vol gevoel te krijgen

  3. Eet eiwitrijke producten zoals noten, yoghurt, eieren en vis

  4. Kauw je eten goed en eet langzaam, zo kom je sneller verzadigd

  5. Beperk zeer bewerkte voeding zoals zakjes en pakjes, frisdrank, snoep en wit brood

 

Hongergevoel kan frustrerend zijn, maar er zijn oplossingen! Door meer vezelrijke voeding, gezonde vetten en eiwitten te eten, voel je je langer verzadigd. Blijf genieten van je maaltijden en luister naar je lichaam. Stap voor stap en met de juiste mindset kun je nieuwe, gezonde gewoontes aanleren. Het allerbelangrijkste: wees lief voor jezelf en begin vandaag al met kleine stapjes!

Meer artikelen

1 reactie

  1. Idd vezelrijk eten en vooral goed kauwen en langzaam eten help enorm en je krijgt eerder een verzadigd gevoel.
    Ik doet dit al jaren en ben meestal de laatste die klaar is met eten. Stoor je niet aan anderen maar doe wat voor jouw lijf het beste is. en geniet van het eten en drink veel water.
    Ik ben al jaren in het bezit en volg de adviezen uit het boek “Eet beter voor je Maag & Darmen van Tamara de Weijer. Bevalt me uitstekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *