Broccoli in kaassaus met wortel en cashew
Een romige kaassaus over beetgare broccoli en wortel, afgewerkt met knapperige cashewnoten. Simpel, voedzaam en heerlijk troostrijk. Perfect voor een doordeweekse dag waarop je toch iets bijzonders wilt eten.
Broccoli in kaassaus met wortel en cashew
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesCalories
554
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 20 gram koolhydraten per portie.
Ingrediënten
300 gr 300 broccoli
200 gr 200 wortel
20 gr 20 roomboter
1 el 1 bloem
150 ml 150 volle melk of ongezoete plantaardige melk
75 gr 75 geraspte kaas
25 gr 25 cashewnoten
1 el 1 olijfolie
snufje snufje versgemalen peper
Bereiding
- Kook de broccoli en wortel beetgaar. Giet af en houd warm.
- Smelt de roomboter in een steelpan, voeg 1 el bloem toe en roer tot een roux, laat 1 minuut garen.
Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert tot een gladde saus ontstaat.
Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten. - Rooster de cashewnoten kort in olijfolie.
- Verdeel de groente over de borden, schenk er kaassaus over en garneer met cashewnoten en peper.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën569
- % per dag *
- Totaal vet
42g
54%
- Totaal koolhydraten
19.3g
7%
- Vezels 10.4g 36%
- Eiwit 22.9g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.


