Zo vier je een budget vriendelijk kerstfeest

budget vriendelijk kerst

De feestdagen staan weer voor de deur. Waar dat voor de een een periode vol feest en gezelligheid betekent, kan het bij de ander nog wel eens wat stress opleveren. Zeker wat betreft financiën, want we weten allemaal: de decembermaand hakt behoorlijk in de portemonnee. Gelukkig zijn er genoeg tips om de decembermaand budget proof én gezellig door te komen. In deze blog geven we je tips voor een budgetvriendelijk kerstfeest.


Versieren voor minder

Wie kerst zegt, zegt versiering. We willen allemaal dat ons huis er tiptop bij staat voor de familie en feestvierders die op bezoek komen.

 • Hergebruiken: hergebruiken is helemaal hip en duurzaam. Wat heb je zelf nog op zolder liggen? En wat hebben je moeder of oma nog in de kast staan? Vaak heb je geen idee van wat je bij elkaar kunt verzamelen aan wat jij en de mensen om je heen in huis hebben. Hiermee kun je ook nog eens een super gezellig en sfeervol geheel maken door traditionele en eigentijdse versieringen met elkaar te combineren.
 • Zelf maken: op de basisschool was het ieder jaar een vaste prik: het maken van kerststukjes en kerstversieringen. Ga gezellig met je kinderen (of vriendinnen) om de keukentafel zitten en maak je eigen versiering.
 • Ga op zoek bij Marktplaats of de kringloopwinkel: hier vind je kerstversiering die een stuk goedkoper is dan nieuw. Dit is ook nog een stuk duurzamer!

 

Een budget proof diner

Ook het diner vereist naast tijd en aandacht vaak aardig wat geld. Toch is dat nergens voor nodig. Voor zo’n €20,- kun je al een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

 • Lees de folders: folders van supermarkten staan vol heerlijke, budget proof recepten. Neem ook zeker een kijkje in het vegetarische gedeelte van de folder. Vaak zijn deze recepten net wat goedkoper dan die met vlees.
 • Eerst kijken, dan shoppen: eenmaal een lijstje gemaakt op basis van de folders? Vergeet dan niet eerst je keukenkastjes door te spitten om te kijken wat je nog hebt liggen. Kijk ook of je ingrediënten die je alleen voor het recept gaat gebruiken, kunt vervangen door wat anders. Zo voorkom je verspilling.

Kerstcadeaus voor een klein prijsje

Een goed cadeau heeft niets te maken met het prijskaartje dat eraan hangt. Vaak zijn juist de kleinste cadeautjes waar goed over na is gedacht het mooiste gebaar.

 • Maak je eigen cadeau: door iets persoonlijks te maken, zoals een gedicht, een zelfgemaakt sieraad of misschien zelfs een kunstwerk zit je altijd goed met je cadeau. Ook een leuke tip voor vriendinnen: maak zelfgemaakte kaarsen. Gedraaide varianten of in leuke vormen zijn helemaal hip! Kost je maar een paar euro voor budget proof kaarsen.
 • Ga langs bij de kringloop: de kringloopwinkel ligt vol parels. Bezoek verschillende tweedehandswinkels en je kunt geheid voor iedereen aan de kersttafel een mooi, persoonlijk cadeau vinden.

Meer artikelen

3 reacties

 1. tip van mij voor een gratis kerstcadeau: geef een kaartje met bv. erop “”Een nek/schoudermassage”, of bv. “2 avonden oppassen” of bv. wat ik ooit gaf aan mijn ex, die opzag tegen haar verjaardag “dat ik haar gasten zou bedienen met koffie, thee en gebak en tussendoor zou afwassen”, zodat zij ook lekkerder kon genieten van haar verjaardag en niet alsmaar in de weer moest zijn….en het leuke is ook: dat het altijd heel persoonlijk is, als je dit soort cadeaus geeft! Frans, al weer 75 jaar en 8 maanden levend en oud

  1. Hoi Frans,

   Dit zijn inderdaad prachtige cadeau’s! Iets persoonlijks blijft altijd het leukste vind ik, of het nu iets kleins of iets groots is.

   Alvast fijne feestdagen toegewenst!

   Groet,
   Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *