Zo blijf je ook tijdens de decembermaand in balans

balans december

Je kent het vast wel: ben je net zo lekker bezig met je gezonde levensstijl, komt die decembermaand om de hoek kijken. In elk supermarktschap liggen de verleidingen op de loer. Kruidnoten, chocoladeletters en amandelspijs in overvloed. Knap als je het je lukt om iedere keer weer te laten liggen. Toch hoef je er niet elke keer met een grote boog omheen te lopen.

Luilekkermaand

Eerlijk is eerlijk, de lekkernijen horen erbij deze maand. Is dat niet juist wat december zo gezellig en knus maakt? Samen urenlang tafelen, op de bank bij de kerstboom met wat lekkers en heerlijk bakken met de kinderen. Zonder is deze feestelijke periode nu eenmaal niet compleet. Tijd dus om het idee dat je niets mag los te laten en te beginnen met genieten!

Blijf in balans

‘Balans’ is het toverwoord deze maand. Vergrijp je niet elke dag aan de kruidnoten en chocoladeletters, maar geniet écht van de winterse lekkernijen wanneer deze voorgeschoteld worden zonder je schuldig te voelen. Vervolgens zet je gewoon weer een gezonde maaltijd op tafel en houd je je gezonde leefstijl vol.


De gouden 80/20-regel

Hoe je die balans dan precies houdt? De 80/20 regel kan een goede uitkomst bieden. Wanneer je 80% van de tijd gewoon je gezonde levensstijl volhoudt dus voldoende blijft bewegen en gezonde maaltijden eten, kun je de overige 20% zorgeloos genieten van al het lekkers dat decembermaand te bieden heeft.


Wees eens lief

Wat vooral belangrijk is: voel je absoluut niet schuldig. Neem een extra glas wijn tijdens het kerstdiner, plof op de bank met een giga zak kruidnoten of blijf een ochtend extra lang in bed liggen in plaats van je vroege ochtend sportlesje mee te pikken: het mág. Wees lief voor jezelf, doe wat goed voelt en pak daarna gewoon de draad weer op. Ook dát is december en daar heb je het hele jaar keihard je best voor gedaan. Geniet van deze mooie maand!

Meer artikelen

6 reacties

  1. De verleiding is mega groot, niet kopen is het beste en alleen halen op de dagen zelf, 5 dec. of 24 december en ik haal klein verpakking! Succes allemaal deze maand!

  2. Hoe moet ik die 80/20 regel in dit geval zien?
    Ruim 19 uur per dag gewoon gezond eten en de overige 4,8 uur lekker pepernoten en chocola eten met een wijntje erbij? Of meer in de zin van 6 dagen gezond en 1 dag pepernoten etc.?

  3. Dank voor de tips.

    Merk vooral dat als ik een maal er aan de begin ik echt niet meer op tijd stop……dan moet het allemaal op…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *