fbpx

Gastblog: Dé 3 tips voor een succesvolle alcoholvrije periode

Dit is een gastblog van Sober in Life met 3 tips voor een succesvolle alcoholvrije periode. Een periode alcoholvrij zijn is helemaal hot tegenwoordig en kan je zo veel opleveren! Denk aan; Dry July, Sober September en natuurlijk Dry January! Maar wanneer kom je nou echt beslagen ten ijs? Esther deelt wat tips met je zodat jij helemaal klaar bent voor jouw alcoholvrije periode.

Tip 1: Heb het niet in huis

Wanneer je de flessen drank gewoon in huis hebt, is de kans dat je gaat drinken vele malen groter! Maak het niet te makkelijk voor jezelf. Heb je het nog in huis en is het niet van jou of wil je het niet weggooien? Maak het dan zo moeilijk mogelijk voor jezelf, en zet de flessen ergens hoog weg waar je heel erg veel moeite voor moet doen om ze te pakken!

Tip 2: Haal alternatieven in huis

Het is slim om je voor te bereiden op een alcoholvrije periode. Wat ga je nu ’s avonds drinken? Wat vind je lekker? Drink even iets anders leuks in plaats van dat wijntje. Haal verse munt in huis of wat gember. Bekijk de wondere wereld van de alcoholvrije drankjes. Ik vind zelf Gimber met spa rood ontzettend lekker, maar misschien ga jij wel goed op iets anders. Check de website van Nix&Nix. De eerste alcoholvrije slijterij van Nederland.

Tip 3: Doe het samen!

Een goed voornemen volhouden doe je samen. Wij zijn gemaakt om in groepen te leven. We willen niet voor de ander onderdoen én we kunnen lastige zaken met elkaar delen. De 40 dagen challenge die wij om de maand organiseren is niet voor niets in groepsverband. Doe het dus met iemand samen. Heb je een broer, vriend/vriendin die mee wil doen? Het vergroot je slagingskansen aanzienlijk!

Deze bijdrage is van Esther ten Hove. Oprichtster van Sober in Life. Haar missie is om niet drinken nét zo normaal te maken als wel drinken, en daar is ze hard naar onderweg! Het drinken van alcohol zit bij veel mensen zo in de routine dat het best lastig kan zijn om er even (of helemaal) mee te stoppen. Vandaar dat ze ons haar 3 belangrijkste tips meegeef. Heb je meer tips en hulp nodig? Check dan haar website: www.soberinlife.nl of volg haar op Instagram: @soberinlife.

Meer artikelen

ontspanning afvallen
Waarom helpt ontspanning bij het afvallen?

Wist je dat te veel stress een risico vormt voor je gezondheid? Met mijn patiënten bespreek ik steeds vaker hoe belangrijk het is dat ze ontspannen en stress verminderen. Dit is namelijk heel belangrijk als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar waarom is dat zo?

middagdutje
Is een powernap/middagdutje goed?

Je hebt een lange week achter de rug en de wekker ging vandaag weer ontzettend vroeg. Rond het middaguur begin je een beetje moe te worden en zou je eigenlijk het liefste even willen slapen. Tijd voor een middagdutje! Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid en ritme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

koken met het seizoen mee herfst
Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!