Romige hartige havermout met sappige champignons, veel spinazie en een zacht eitje. Comfortfood dat voedt én lang verzadigt.
Hartige havermout met spinazie, champignons en ei
Gang lunch
Voor
2
personenCalorieën
510
kcalTotale tijd
15
minutesIngrediënten
60 gr volkoren havermout
200 ml water
150 ml volle melk
300 gr kastanjechampignons
200 gr spinazie
2 stuks eieren
1 el olijfolie
0.25 tl zwarte peper
Bereiding
- Snijd de champignons in plakken en bak 5 minuten in olijfolie.
- Voeg spinazie toe en laat slinken.
- Breng melk en water aan de kook en roer de havermout erdoor; laat 4–5 minuten garen.
- Schep de havermout in kommen en verdeel de groente erop.
- Kook of pocheer de eieren zacht en leg ze bovenop; maal zwarte peper erover.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën510
- % per dag *
- Totaal vet
20.0g
26%
- Totaal koolhydraten
42.0g
16%
- Vezels 9.0g 33%
- Eiwit 22.0g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.


