Romige courgettesoep met krokante kikkererwten

Een verwarmende kom vol comfort en gezondheid: deze romige courgettesoep met een vleugje citroen is perfect voor een lichte lunch of als voedzaam diner. De combinatie van zacht gestoofde courgette, frisse kruiden en romige Griekse yoghurt zorgt voor een fluweelzachte structuur en een verrassend frisse smaak. Met een topping van krokante kikkererwten en verse tuinkruiden is dit een kom die je lichaam én je zintuigen verwent. Licht, voedzaam en boordevol groenten.

Romige courgettesoep met krokante kikkererwten

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

610

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 2 2 courgettes

  • 1 1 ui

  • 2 el 2 olijfolie

  • 1 teentje 1 knoflook

  • 500 ml 500 water

  • 1 tl 1 citroenrasp

  • 2 el 2 Griekse yoghurt (vol)

  • 200 gr 200 kikkererwten (gekookt)

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • verse peterselie of dille

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
  • Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en laat 15 minuten zacht koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Roer de Griekse yoghurt en citroenrasp erdoor.
  • Meng de kikkererwten met komijn en extra vierge olijfolie en rooster 20 min in de oven op 200°C.
  • Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten en verse kruiden.

Apparatuur

  • staafmixer
  • oven
  • soeppan

Meer diner recepten