Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen

Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen

Deze herfstige risotto combineert de zachte aardse smaak van kastanjes met romige paddenstoelen, zoete pastinaak en frisse rucola. Een voedzame, vegetarische maaltijd die verwarmt en verzadigt zonder zwaar te zijn.

Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen

Recept van Dokter Tamara
4.0 from 1 vote
Gang diner
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 120 gr 120 zilvervliesrijst (risotto-stijl gekookt)

  • 1 el 1 olijfolie

  • 150 gr 150 kastanjechampignons

  • 100 gr 100 gekookte tamme kastanjes

  • 100 gr 100 pastinaak

  • 1 st 1 ui

  • 2 tl 2 verse tijm (fijngehakt)

  • 400 ml 400 groentebouillon (zonder toevoegingen)

  • 40 gr 40 rucola

  • 20 gr 20 hazelnoten (geroosterd)

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de pastinaak en kastanjechampignons in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg pastinaak en champignons toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en roer kort mee tot de korrels glanzen.
  • Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, tot de rijst gaar is (ca. 20 minuten).
  • Voeg de gekookte kastanjes en tijm toe in de laatste 5 minuten. Laat goed warm worden.
  • Serveer de risotto met een handje rucola en geroosterde hazelnoten erbovenop.

Apparatuur

  • kookpan
  • koekenpan

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën630
  • % per dag *
  • Totaal vet 33g 51%
    • Totaal koolhydraten 42g 15%
      • Vezels 11g 44%
    • Eiwit 14g 29%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Romige risotto met kastanjes en paddenstoelen

      Recept van Dokter Tamara
      4.0 from 1 vote
      Gang diner
      Personen

      4

      personen
      Voorbereiding

      30

      minutes
      Kooktijd

      40

      minutes
      Calorieën

      300

      kcal

      Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

      Ingrediënten

      • 120 gr 120 zilvervliesrijst (risotto-stijl gekookt)

      • 1 el 1 olijfolie

      • 150 gr 150 kastanjechampignons

      • 100 gr 100 gekookte tamme kastanjes

      • 100 gr 100 pastinaak

      • 1 st 1 ui

      • 2 tl 2 verse tijm (fijngehakt)

      • 400 ml 400 groentebouillon (zonder toevoegingen)

      • 40 gr 40 rucola

      • 20 gr 20 hazelnoten (geroosterd)

      Bereiding

      • Snipper de ui en snijd de pastinaak en kastanjechampignons in stukjes.
      • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg pastinaak en champignons toe en bak 5 minuten.
      • Voeg de rijst toe en roer kort mee tot de korrels glanzen.
      • Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij terwijl je blijft roeren, tot de rijst gaar is (ca. 20 minuten).
      • Voeg de gekookte kastanjes en tijm toe in de laatste 5 minuten. Laat goed warm worden.
      • Serveer de risotto met een handje rucola en geroosterde hazelnoten erbovenop.

      Apparatuur

      • kookpan
      • koekenpan

      Meer diner recepten