Tofu scramble

Tofu scramble

Recipe by Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Course: lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

601

kcal

Ingrediënten

  • 325 gr tofu, biologisch

  • 1 ui

  • 2 lente-uien

  • 2 tomaten

  • 200 gr kastanje champignons

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl kurkuma

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl witte natuur azijn

  • Versgemalen peper

  • 1 avocado

  • 2 el sesamzaad

Bereiding

  • Giet de tofu af en droog heel goed met keukenpapier. Laat de tofu even tussen lagen keukenpapier goed drogen. Snijd in de tussentijd de ui, lente-ui, en tomaat fijn. Snijd vervolgens de champignons in plakken fijn.
  • Roerbak de groente en champignons in een koekenpan met olijfolie. Haal de tofu uit het keukenpapier en verkruimel de tofu in de pan. Voeg de kurkuma, paprikapoeder en azijn toe. Dit geeft de tofu een mooie gele kleur. Roerbak voor ongeveer 7 minuten en breng op smaak met versgemalen peper. Snijd in de tussentijd de avocado in stukjes.
  • Serveer de tofu met sesamzaad en stukjes avocado.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories601
  • % Daily Value *
  • Total Fat 45.9g 70%
    • Total Carbohydrate 11.8g 4%
      • Dietary Fiber 12.5g 48%
    • Protein 29.1g 58%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer lunch recepten