De verschillen tussen GLI en mijn Online Leefstijlprogramma

Je hebt vast al wel eens van een GLI gehoord. GLI is de afkorting van een gecombineerde leefstijlinterventie en is gericht op het krijgen van een gezondere leefstijl en het verminderen van overgewicht. Ik krijg vaak de vraag wat het verschil tussen een GLI en mijn Online Leefstijlprogramma is. Zit er bijvoorbeeld een verschil in de voorwaarden om deel te nemen? Of een verschil qua inhoud? En kun je een GLI en mijn Online Leefstijlprogramma combineren met elkaar? In deze blog leg ik uit wat de grootste verschillen zijn.

 

Voorwaarden GLI en Online Leefstijlprogramma

Niet iedereen mag zomaar een GLI gaan doen. Je kunt namelijk alleen deelnemen als je BMI hoger dan 30 is of wanneer je een BMI vanaf 25 hebt én daarbij bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes 2 hebt. Daarnaast heb je voor een GLI ook een verwijzing nodig van je huisarts. Het verschil met mijn Online Leefstijlprogramma is dat je daar altijd aan mee kunt doen en dat je geen verwijzing nodig hebt. Ongeacht je BMI, welke klachten of welke veranderwens jij hebt. Iedereen is welkom!

 

Verschillen inhoud

Een GLI duurt 2 jaar waarin je start met een basisprogramma en daarna doorgaat naar een onderhoudsfase. Je hebt hierbij zowel individuele sessies als groepssessies. Mijn Online Leefstijlprogramma bestaat uit 10 modules met korte lessen, weekmenu’s en recepten. Je volgt het programma alleen zodat je zelf kunt kiezen wanneer je start en wat jij op dit moment wilt veranderen. Je kunt er natuurlijk wel altijd voor kiezen om het samen met een maatje te volgen. Daarnaast is er een community waar je vragen kunt stellen en is er maandelijks een spreekuur met mij.

Er zijn dus best veel verschillen tussen een GLI en mijn Online Leefstijlprogramma. Een GLI heeft strengere voorwaarden om deel te mogen nemen, duurt langer en wordt (deels) in een groep gevolgd. Toch overlapt het elkaar ook veel qua inhoud! Het is daarom ook heel goed mogelijk om zowel een GLI als mijn Online Leefstijlprogramma op hetzelfde moment te volgen!

Wil jij ook graag het Online Leefstijlprogramma volgen? Dat kan! Je kunt hier meer informatie vinden én je aanmelden: https://doktertamara.nl/leefstijlprogramma/

Meer artikelen

3 reacties

  1. Kan ik wat informatie krijgen ben net met pensioen en merk laatste half jaar dat mijn lichaam vet vast houd

    1. Hoi Maria, in het Online Leefstijlprogramma kun je hier veel informatie over ontvangen. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen in de community, waar diëtistes met je mee kunnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *