Toast met pesto-eieren

Zin in een lunch met zelfgemaakte pesto? Met dit recept maak je in een handomdraai een hele pot pesto, welke je voor deze pesto-eieren heel goed kan gebruiken!

Toast met pesto-eieren

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, Recepten
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes

Ingrediënten voor de pesto

  • 40 gr 40 pijnboompitten

  • 30 gr 30 basilicumblaadjes (vers)

  • 40 gr 40 geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 teen 1 knoflook

  • 90 gr 90 olijfolie

  • citroensap naar smaak

  • versgemalen zwarte peper

  • Ingrediënten voor de toast
  • 4 4 eieren

  • 4 sneetjes 4 koolhydraatarm brood

  • 4 el 4 ricotta

  • 1 1 avocado

  • 0.5 tl 0.5 chilivlokken

  • versgemalen peper

Bereidingswijze voor de pesto:

  • Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat deze vervolgens afkoelen.
  • Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
  • Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
  • Bereidingswijze voor de toast:
  • Doe 2 el pesto in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Breek twee eieren boven de pesto en bak ze tot de gewenste gaarheid. 
  • Rooster ondertussen twee sneetjes brood tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.
  • Besmeer de geroosterde boterhammen met de ricotta.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de boterhammen met ricotta.
  • Serveer de gebakken pesto eieren op of bij de boterhammen en voeg naar smaak peper of chilivlokken toe.

Meer lunch recepten

asd
Granola (3 variaties)

Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Een voedzaam ontbijt bomvol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Gemaakt van pure havermout, noten en zaden, zonder toegevoegde suikers. Perfect met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje!