Zin in een lunch met zelfgemaakte pesto? Met dit recept maak je in een handomdraai een hele pot pesto, welke je voor deze pesto-eieren heel goed kan gebruiken!
Crackers met eiersalade an avocadosalade
Gang lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
663
kcalIngrediënten
- Ingrediënten
4 eieren
4 sneetjes koolhydraatarm brood
4 el ricotta
1 avocado
Versgemalen zwarte peper
0.5 tl chilivlokken
- Voor circa 200 gram/1 potje pesto
40 gr pijnboompitten
30 gr verse basilicumblaadjes
40 gr geraspt Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
90 ml olijfolie
Citroensap naar smaak
Versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Bereidingswijze van de pesto
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat deze vervolgens afkoelen.
- Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
- Voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
- Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
- Bereidingswijze
- Doe 2 el pesto in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Breek twee eieren boven de pesto en bak ze tot de gewenste gaarheid.
- Rooster ondertussen twee sneetjes brood tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.
- Besmeer de geroosterde boterhammen met de ricotta.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de boterhammen met ricotta.
- Serveer de gebakken pesto eieren op of bij de boterhammen en voeg naar smaak peper of chilivlokken toe.