Speciaal voor de koudere maanden heeft Dokter Tamara deze kleurrijke en verrassende salade bedacht met gegrilde Zespri kiwi en halloumi. Deze voedzame maaltijd zit boordevol
volwaardige ingrediënten die je energie geven. De sappige Zespri™ SunGold™ kiwi bruist van de vitamine C, terwijl de Zespri Green kiwi juist ook rijk is aan vezels. De halloumi tot slot voegt een heerlijke, hartige bite én eiwitten toe. Deze salade vult zo goed, dat je tussendoortjes kunt overslaan! Ideaal. Zo ga je fit en energiek de winter door.
Salade met halloumi en kiwi
2
servings5
minutes10
minutesIngrediënten
1 1 Zespri SunGold kiwi, geschild en in dunne plakjes
1 1 Zespri Green kiwi, geschild en in dunne plakjes
150 gram 150 halloumi, in plakjes
100 gram 100 gemengde sla
2 2 eetlepels olijfolie
2 2 eetlepels balsamicoazijn
4 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
- Verhit een grillpan en grill de plakjes halloumi tot ze goudbruin zijn.
- Grill daarna de plakjes Zespri™ kiwi’s kort aan beide zijden.
- Meng de sla met olijfolie en balsamicoazijn en verdeel over de borden.
- Leg de gegrilde halloumi en Zespri™ kiwi’s bovenop en strooi de pijnboompitten erover.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën590
- % per dag *
- Totaal vet
48g
74%
- Totaal koolhydraten
16g
6%
- Vezels 5g 20%
- Eiwit 20g 40%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.