Een frisse en vullende salade, rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Ideaal als lichte lunch of voedzaam diner!
Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten
    				Gang lunch                
			Servings
								
							
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
- 300 gr volkoren quinoa 
- 300 gr sla 
- 100 gr cherry tomaten 
- 2 el verse peterselie 
- 80 gr doperwten 
- 1 rode ui 
- 30 gr walnoten 
- een halve citroen 
- 10 gr mosterd 
- 2 el olijfolie 
- 100 gr blauwe kaas 
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de sla in een grote kom of slakom.
- Snijd de cherrytomaten in partjes.
- Snijd de peterselie fijn, kook de doperwten, snijd de ui in halve ringen en verkruimel de walnoten.
- Meng de ingrediënten en de quinoa met de sla.
- Rasp de citroenschil en pers de sap uit en meng dit met de olie door elkaar voor de dressing.
- Meng de dressing door de salade.
- Verkruimel de blauwe kaas en garneer de salade hiermee.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën559
- % per dag *
- Totaal vet
		                32.8g
		                42%
- Totaal koolhydraten
		                37.6g
		                14%- Vezels 10.4g 36%
 
- Eiwit 23g 46%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.
 
								 
					








