Mediterraanse Baba Ganoush lunchbox

Geniet van een frisse en voedzame lunchbox met Baba Ganoush, feta, aardbeien en komkommersalade. Makkelijk mee te nemen en heerlijk gezond!

Mediterraanse Baba Ganoush lunchbox

0.0 from 0 votes
Gang lunch
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediënten

  • Baba Ganoush (aubergine-dip)
  • 2 aubergine

  • 2 el tahin

  • 2 el citroensap

  • 2 el knoflookpoeder

  • 2 el olijfolie

  • Snufje komijn

  • Versgemalen peper

  • Overige lunchbox-ingrediënten
  • 2 geroosterde volkoren boterhammen

  • 80 g feta

  • 2 handjes aardbeien

  • 2 mandarijnen

Bereiding

  • Baba Ganoush
  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Prik met een vork een paar gaatjes in de aubergines.
  • Rooster de aubergines 30-40 minuten in de airfryer tot het vruchtvlees zacht en goudbruin is.
  • Laat even afkoelen, snijd de aubergine open en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Doe het vruchtvlees in een keukenmachine of pureer met een staafmixer.
  • Voeg tahin, citroensap, knoflookpoeder, olijfolie, komijn en peper toe en pureer tot een gladde dip.
  • Geroosterde volkoren boterhammen
  • Rooster de volkoren boterham krokant in een broodrooster of airfryer (paar minuten op 180 °C).
  • Laat afkoelen en bewaar apart om knapperig te blijven.
  • Feta
  • Verkruimel de feta en voeg vlak voor het eten toe aan de boterhammen of bewaar apart.
  • Aardbeien en mandarijn
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd eventueel in hapklare stukjes.
  • Pel de mandarijn en voeg de partjes toe.

Meer lunch recepten

Granola (3 variaties)

Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Een voedzaam ontbijt bomvol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Gemaakt van pure havermout, noten en zaden, zonder toegevoegde suikers. Perfect met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje!