Deze frittata muffins zijn perfect voor onderweg, samen met frisse tomaatjes en een handje granaatappelpitjes. Extra lekker met volkoren crackers en een beetje pesto.
Courgette-frittata lunchbox
Gang lunch
Servings
1
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
- Courgette-frittata muffin
2 2 eieren
150 gr 150 courgette (geraspt en goed uitgelekt)
30 g 30 rfeta, verkruimeld
1 1 tl gedroogde peterselie
1 1 el olijfolie
Versgemalen peper
- Overige lunchbox-ingrediënten
0,5 0,5 tomaat
1 1 tl aceto balsamico
1 1 el granaatappelpitjes
10 gr 10 ongezouten pistachenoten
2 2 volkoren crackers
1 1 el pesto
Bereiding
- Courgette-frittata muffin
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Rasp de courgette en knijp goed uit zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
- Klop de eieren los in een kom.
- Voeg de geraspte courgette, verkruimelde feta, gedroogde peterselie, olijfolie en peper toe. Meng goed door elkaar.
- Vet een kleine ovenschaal of muffinbakjes in.
- Giet het mengsel erin en bak 20-25 minuten in de airfryer tot de muffins goudbruin en stevig zijn.
- Laat even afkoelen voordat je ze verpakt.
- Tomaat met Aceto Balsamico
- Snijd een halve tomaat in dunne plakjes.
- Besprenkel met een beetje aceto balsamico en een snufje versgemalen peper.
- Granaatappelpitjes & pistachenoten
- Doe de granaatappelpitjes en pistachenoten samen in een apart bakje of compartiment.
- Volkoren crackers met pesto
- Smeer de volkoren crackers vlak voor het eten dun in met pesto of bewaar de pesto apart om de crackers krokant te houden.
Voedingswaarde
1 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën588
- % per dag *
- Totaal vet
44g
68%
- Totaal koolhydraten
32g
11%
- Vezels 14g 57%
- Eiwit 24g 48%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.