Courgette-frittata lunchbox

Deze frittata muffins zijn perfect voor onderweg, samen met frisse tomaatjes en een handje granaatappelpitjes. Extra lekker met volkoren crackers en een beetje pesto.

Courgette-frittata lunchbox

0.0 from 0 votes
Gang lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • Courgette-frittata muffin
  • 2 2 eieren

  • 150 gr 150 courgette (geraspt en goed uitgelekt)

  • 30 g 30 rfeta, verkruimeld

  • 1 1 tl gedroogde peterselie

  • 1 1 el olijfolie

  • Versgemalen peper

  • Overige lunchbox-ingrediënten
  • 0,5 0,5 tomaat

  • 1 1 tl aceto balsamico

  • 1 1 el granaatappelpitjes

  • 10 gr 10 ongezouten pistachenoten

  • 2 2 volkoren crackers

  • 1 1 el pesto

Bereiding

  • Courgette-frittata muffin
  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Rasp de courgette en knijp goed uit zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de geraspte courgette, verkruimelde feta, gedroogde peterselie, olijfolie en peper toe. Meng goed door elkaar.
  • Vet een kleine ovenschaal of muffinbakjes in.
  • Giet het mengsel erin en bak 20-25 minuten in de airfryer tot de muffins goudbruin en stevig zijn.
  • Laat even afkoelen voordat je ze verpakt.
  • Tomaat met Aceto Balsamico
  • Snijd een halve tomaat in dunne plakjes.
  • Besprenkel met een beetje aceto balsamico en een snufje versgemalen peper.
  • Granaatappelpitjes & pistachenoten
  • Doe de granaatappelpitjes en pistachenoten samen in een apart bakje of compartiment.
  • Volkoren crackers met pesto
  • Smeer de volkoren crackers vlak voor het eten dun in met pesto of bewaar de pesto apart om de crackers krokant te houden.

Voedingswaarde

1 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën588
  • % per dag *
  • Totaal vet 44g 57%
    • Totaal koolhydraten 32g 12%
      • Vezels 14g 50%
    • Eiwit 24g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten