Koude groene gazpacho met komkommer en spinazie

Een frisse, lichte soep zonder koken — ideaal voor zomerse lunches of als voorgerecht. Vol vezels, gezonde vetten en hydratatie!

Koude groene gazpacho met komkommer en spinazie

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, voorgerecht
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 1 1 komkommer

  • 1 1 avocado

  • 2 stengels 2 bleekselderij

  • 100 gr 100 verse spinazie

  • 250 ml 250 koud water

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 teen 1 knoflook

  • 15 gr 15 verse koriander

  • 50 gr 50 cherrytomaatjes

  • 20 gr 20 geroosterde pompoenpitten

Bereiding

  • Snijd alle groenten grof. Doe in een blender met water, olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden. Blend tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.
  • Laat minimaal 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Serveer in kommen en garneer met tomaatjes en pompoenpitten.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën556
  • % per dag *
  • Totaal vet 33g 51%
    • Totaal koolhydraten 28g 10%
      • Vezels 10g 40%
    • Eiwit 18g 36%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten

      Granola (3 variaties)

      Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Een voedzaam ontbijt bomvol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Gemaakt van pure havermout, noten en zaden, zonder toegevoegde suikers. Perfect met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje!