Gevulde avocado
Recipe by Dokter Tamara
Course: lunch
Aantal
2
personenVoorbereiding
5
minutesKooktijd
15
minutesCalorieën
625
kcalIngrediënten
2 tomaten
100 gr komkommer
0.5 stronk bleekselderij
0.5 rode ui
1 pluk koriander
250 gr kidneybonen uitgelekt (pot van 310 gr) of verse kidneybonen
2 el extra vierge olijfolie
1 el limoensap
Versgemalen peper
2 avocado’s
Bereiding
- Maak eerst de vulling. Snijd de tomaten, komkommer en bleekselderij in stukjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de koriander fijn en doe alles in een kom.
- Halveer de 2 avocado’s en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg toe aan de salade.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen toe. Meng alles met de olijfolie en limoensap.
- Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de vulling over de 4 halve avocado’s.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories625
- % Daily Value *
- Total Fat
45.9g
70%
- Total Carbohydrate
27.7g
9%
- Dietary Fiber 21.1g 84%
- Protein 15.4g 30%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.