Gevulde avocado

Gevulde avocado

Recipe by Dokter Tamara
3.0 from 2 votes
Course: lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

625

kcal

Ingrediënten

  • 2 tomaten

  • 100 gr komkommer

  • 0.5 stronk bleekselderij

  • 0.5 rode ui

  • 1 pluk koriander

  • 250 gr kidneybonen uitgelekt (pot van 310 gr) of verse kidneybonen

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • 1 el limoensap

  • Versgemalen peper

  • 2 avocado’s

Bereiding

  • Maak eerst de vulling. Snijd de tomaten, komkommer en bleekselderij in stukjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de koriander fijn en doe alles in een kom.
  • Halveer de 2 avocado’s en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg toe aan de salade.
  • Voeg de uitgelekte kidneybonen toe. Meng alles met de olijfolie en limoensap.
  • Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de vulling over de 4 halve avocado’s.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories625
  • % Daily Value *
  • Total Fat 45.9g 70%
    • Total Carbohydrate 27.7g 9%
      • Dietary Fiber 21.1g 84%
    • Protein 15.4g 30%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer lunch recepten