Een zomerse salade met een perfecte balans tussen zoet en hartig: sappige bramen, romige geitenkaas, knapperige pecannoten en een frisse honing-mosterddressing. Een voedzame, lichte maaltijd boordevol smaak en antioxidanten.
Bramensalade met geitenkaas en pecannoten
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
0
minutesCalories
594
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
150 gr 150 gemengde sla
125 gr 125 bramen
60 gr 60 zachte geitenkaas
50 gr 50 pecannoten
2 el 2 extra vierge olijfolie
1 el 1 honing
1 tl 1 mosterd
Bereiding
- Maak de dressing door olijfolie, honing en mosterd te mengen.
- Verdeel de sla over twee borden. Voeg bramen en verkruimelde geitenkaas toe.
- Strooi de pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.
- Serveer direct, eventueel met extra versgemalen peper.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën594
- % per dag *
- Totaal vet
45.2g
58%
- Totaal koolhydraten
22.5g
8%
- Vezels 10.6g 36%
- Eiwit 12.6g 24%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.