Bramensalade met geitenkaas en pecannoten

Een zomerse salade met een perfecte balans tussen zoet en hartig: sappige bramen, romige geitenkaas, knapperige pecannoten en een frisse honing-mosterddressing. Een voedzame, lichte maaltijd boordevol smaak en antioxidanten.

Bramensalade met geitenkaas en pecannoten

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

0

minutes
Calories

594

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 150 gr 150 gemengde sla

  • 125 gr 125 bramen

  • 60 gr 60 zachte geitenkaas

  • 50 gr 50 pecannoten

  • 2 el 2 extra vierge olijfolie

  • 1 el 1 honing

  • 1 tl 1 mosterd

Bereiding

  • Maak de dressing door olijfolie, honing en mosterd te mengen.
  • Verdeel de sla over twee borden. Voeg bramen en verkruimelde geitenkaas toe.
  • Strooi de pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.
  • Serveer direct, eventueel met extra versgemalen peper.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën594
  • % per dag *
  • Totaal vet 45.2g 58%
    • Totaal koolhydraten 22.5g 8%
      • Vezels 10.6g 36%
    • Eiwit 12.6g 24%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten