Geroosterde groenten met yoghurtsaus
Recept van Dokter Tamara
Personen
4
personenVoorbereiding
15
minutesKooktijd
30
minutesIngrediënten
- Ingrediënten geroosterde groenten
250 gr 250 cherrytomaten
1 1 courgette
1 1 grote ui
1 1 rode paprika
1 1 groene paprika
1/2 1/2 pot kikkererwten (ca 75 gr p.p)
2 2 teentjes knoflook
versgemalen peper
Verse Italiaanse kruiden
Olijfolie
2 2 handjes ongezouten hazelnoten
- Ingrediënten yoghurtsaus, voldoende voor 4 porties
150 gr 150 Griekse volle yoghurt
versgemalen peper
1 1 el dille
10 gr 10 peterselie
1 1 tl limoensap
Bereiding
- Bereiding van de groenten
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de rest van de groenten in vergelijkbare stukjes (circa 2 cm).
- Leg de groenten en kikkererwten op een met bakpapier bedekte bakplaat. Voeg de teentjes knoflook zonder schil toe. Je hoeft ze niet te snijden of persen.
- Voeg de peper en de verse Italiaanse kruiden toe, besprenkel met olijfolie en meng alles door elkaar.
- Rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten gaar. Schep tussentijds een-maal om.
- Bereiding van de saus
- Klop alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar met een mini garde of vork.
- Bewaar in de koelkast.Serveer de groenten met yoghurtsaus en hazelnoten.
Voedingswaarde
4 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën529
- % per dag *
- Totaal vet
33.4g
51%
- Totaal koolhydraten
32.9g
11%
- Vezels 15.8g 60%
- Eiwit 15.7g 30%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.