Geroosterde groenten met yoghurtsaus

Geroosterde groenten met yoghurtsaus

Recept van Dokter Tamara
4.4 from 10 votes
Personen

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • Ingrediënten geroosterde groenten
  • 250 gr 250 cherrytomaten

  • 1 1 courgette

  • 1 1 grote ui

  • 1 1 rode paprika

  • 1 1 groene paprika

  • 1/2 1/2 pot kikkererwten (ca 75 gr p.p)

  • 2 2 teentjes knoflook

  • versgemalen peper

  • Verse Italiaanse kruiden

  • Olijfolie

  • 2 2 handjes ongezouten hazelnoten

  • Ingrediënten yoghurtsaus, voldoende voor 4 porties
  • 150 gr 150 Griekse volle yoghurt

  • versgemalen peper

  • 1 1 el dille

  • 10 gr 10 peterselie

  • 1 1 tl limoensap

Bereiding

  • Bereiding van de groenten
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd de rest van de groenten in vergelijkbare stukjes (circa 2 cm).
  • Leg de groenten en kikkererwten op een met bakpapier bedekte bakplaat. Voeg de teentjes knoflook zonder schil toe. Je hoeft ze niet te snijden of persen.
  • Voeg de peper en de verse Italiaanse kruiden toe, besprenkel met olijfolie en meng alles door elkaar.
  • Rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten gaar. Schep tussentijds een-maal om.
  • Bereiding van de saus
  • Klop alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar met een mini garde of vork.
  • Bewaar in de koelkast.Serveer de groenten met yoghurtsaus en hazelnoten.

Voedingswaarde

4 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën529
  • % per dag *
  • Totaal vet 33.4g 51%
    • Totaal koolhydraten 32.9g 11%
      • Vezels 15.8g 60%
    • Eiwit 15.7g 30%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten