Gevulde avocado

Gevulde avocado

Recept van Dokter Tamara
3.0 from 2 votes
Gang lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

625

kcal

Ingrediënten

  • 2 tomaten

  • 100 gr komkommer

  • 0.5 stronk bleekselderij

  • 0.5 rode ui

  • 1 pluk koriander

  • 250 gr kidneybonen (in glazen pot)

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • 1 el limoensap

  • Versgemalen peper

  • 2 avocado’s

Bereiding

  • Maak eerst de vulling. Snijd de tomaten, komkommer en bleekselderij in stukjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de koriander fijn en doe alles in een kom.
  • Halveer de 2 avocado’s en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg toe aan de salade.
  • Voeg de uitgelekte kidneybonen toe. Meng alles met de olijfolie en limoensap.
  • Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de vulling over de 4 halve avocado’s.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën625
  • % per dag *
  • Totaal vet 45.9g 70%
    • Totaal koolhydraten 27.7g 9%
      • Vezels 21.1g 84%
    • Eiwit 15.4g 30%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten

      Granola (3 variaties)

      Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Een voedzaam ontbijt bomvol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Gemaakt van pure havermout, noten en zaden, zonder toegevoegde suikers. Perfect met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje!