Het belang van samen sporten

Dat beweging goed voor onze gezondheid is, wisten we natuurlijk al wel. Maar het is niet de enige pijler die belangrijk is bij een gezonde leefstijl. Ook verbinding is bijvoorbeeld van groot belang. En hoe kun je deze twee pijlers nu beter met elkaar combineren dan wanneer je samen gaat sporten of bewegen?! En daarom vertel ik je in deze blogpost graag meer over het belang van samen sporten.

Een sportmaatje zorgt voor extra motivatie

Je hebt er een lange werkdag op zitten en je ploft lekker op de bank. Je wil eigenlijk de televisie aanzetten, maar op het moment dat je je dekentje erbij wil pakken, krijg je een berichtje van je sportmaatje over jullie sportafspraak van vanavond. Ondanks dat je misschien niet zo heel veel zin en motivatie meer hebt, besluit je toch maar van de bank af te komen want afspraak = afspraak. Zonder je sportmaatje was je waarschijnlijk niet meer gegaan, maar nu heb je niet alleen een bewegingsmoment maar ook nog eens een gezelligere avond.

Samen sporten zorgt voor verbinding

Samen sporten is natuurlijk vooral heel gezellig, maar wist je dat het je ook gelukkiger maakt? Door te sporten komt er endorfine vrij waardoor je je beter kunt gaan voelen, maar door samen te sporten voel je ook nog eens een gevoel van verbondenheid en steun. Samen sporten is dus ook goed voor je mentale gezondheid!

Afwisseling en variatie

Raak jij soms ook een beetje verveeld van telkens dezelfde wandelroute of wil je graag een nieuwe sportles uitproberen in de sportschool, maar vind je dit eigenlijk ook een beetje spannend? Ook daar is een sportmaatje perfect voor! Ga bijvoorbeeld eens een keer samen met je moeder, collega of vriend(in) op pad en loop elkaars route of neem elkaar mee naar een leuke sportles. Zo heb je niet alleen meer sociaal contact en beweging, maar ook nog eens wat afwisseling.

Beweging en verbinding met het Online Leefstijlprogramma

Wil jij ook aan de slag met de pijlers beweging en verbinding? Dat kan met mijn Online Leefstijlprogramma! Je kunt je aanmelden via mijn website.

Meer artikelen

2 reacties

  1. Mijn moeder is dood dus dat kan al niet. Ik beweeg al 8 jaar lang 8 km për dag en eet kha. Helemaal niets helpt het voor mijn diabetes2 . Gezond gewicht ook. Jammer dat er nooit advies is voor mensen voor wie die life style niets helpt

  2. Hoe herkenbaar beste Birgit,
    Sinds nov. pillen na 12 jaar zonder op Leefstijl.
    Alvleesklier schijnt het dan niet goed meer te doen … Ondanks die pillen toch letten op leefstijl ook om alg. gezondheid en stemming.
    Sterkte hoor en ook ik hoop op die ‘erkenning’.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *