Het werkt verbindend om samen te rennen

Ik heb een haat-liefde verhouding met hardlopen. Al zo’n vijftien jaar pak ik het met enige regelmaat op, maar dan stop ik er weer mee. Ik heb loopklasjes geprobeerd, extra goede schoenen, met mijn man hardgelopen… Elke keer dacht ik na een tijdje: hardlopen is niks voor mij. Nu woon ik naast een bos en dat helpt enorm. Voor het eerst heb ik echt zin om te gaan hardlopen. Ik weet niet of ik aanleg heb voor een runnershigh, maar van buiten zijn wordt ik zo blij! Het liefst ga ik ‘s morgens vroeg om zeven uur, dan is er nog niemand.

Ik ren nu twee à drie keer per week vijf à zes kilometer. Sinds een paar weken loopt mij man mee. Het werkt verbindend om het samen te doen. We zorgen dat we niet te hard lopen zodat we nog kunnen praten. Dat kan over de kinderen gaan, over onze relatie, werk… Na een half uur, drie kwartier voel ik me altijd beter.

Klik hieronder op de afbeelding om de hele column in de Santé te lezen.

Meer artikelen

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wil jij weten hoe je gecombineerde leefstijlinterventie jou kan helpen bij prediabetes, diabetes type 2 en andere chronische aandoeningen? In mijn online leefstijlprogramma vertel ik je hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *